Nejvíce neobvyklé ptáky

Na Zemi je asi 10 tisíc druhů ptáků. Někteří se liší schopností neletět rychle, ale běžet. Některé druhy jsou schopné napodobit lidský hlas, jiné se vyznačují svým neobvyklým vzhledem. Jedna věc je jistá – ptáci vědí, jak překvapit.

V tomto případě ne vždy nejvíce neobvyklý druh žije v tropické neprůchodné džungli, úžasné ptáci také existují ve střední skupině. Takže stojí za to vyprávět nejvýznamnějším zástupcům této třídy podrobněji.

Nejvíce neobvyklé ptáky

Kolibřík. Nejmenším ptákem na planetě je kolibřík. V této rodině je nejmenší velikost kolibříků včely. Tito ptáci mají délku 5 cm, počítají ocas a zobák. Hmotnost kolibříku je 1,6 gramů. Dokonce i pštrosí pero váží více. Nicméně, v takovém malém těle, srdce bloudí aktivně a dosahuje až 500 úderů za minutu. Kolibřík je jediný pták, který může létat zpět. Její křídla za sekundu činí 90 úderů, což vede k mírnému bzučení. Kolibříci jsou pohyblivé a vzrušující bytosti, které vedou k aktivnímu životnímu stylu. Koneckonců, tento pták je také nejatraktivnější na planetě. Má tak rychlý metabolismus, že musí pít více než stokrát za 16 hodin a jíst jídlo, více než sama váží. Napájí se nektar kolibříků a větší druhy – hmyzem.

Nejvíce neobvyklé ptáky

Brilantní ketzal. Tento druh byl vybrán chladnými horskými lesy jižního Mexika a Panamy. Délka až na konec ocasu ketzalu je 35 cm, stejnou velikost jsou také dvě dlouhé bezkřídlé peří. Taková krása je přítomna u muže, jehož ocas je zvláště krásný. Z ptačí perspektivy vypadá pták jasně zeleně se zlatým odstínem a kovovým leskem. Břicho je karmínová a ocas ve spodní části je bílý. Ale všechny tyto krásy přicházejí z mužského pohlaví až do konce hnízdní sezóny. Quetzal se živí plody ototea, ale nepřehánějí hmyz, žáby a ještěrky. Tento pták byl posvátný Aztékům a Mayům, byl považován za boha vzduchu. Peří bylo dokonce použito v náboženských obřadech. Ale s odlesňováním tropických lesů je existence quetzálu ohrožena.

Nejvíce neobvyklé ptáky

přilba kalao.

Jedná se o velmi vzácný druh ptáků, který se nachází na Malajském poloostrově, stejně jako na Sumatře a Borneu. Většina peří ptáka je tmavá, světlá barva pouze v břichu, špičky peří a nohou. Zobák kalao je červený. Dlouhý ocas má také dvě středové peří, které jsou znatelně větší než ostatní. Výsledkem je, že celková délka ptáka dosahuje 160 cm, přičemž jen jeden ocas zaberá metr. Kalao patří do rodiny ptáků nosorožců, přilba roste ze základny zobáku. Nicméně, na rozdíl od jejich bratří, je kalao hustý. V důsledku toho lebka ptáka spolu s jeho zobákem a přilbou váží až 10% celkové tělesné hmotnosti. Základem stravy kalao jsou ovoce, obvykle fíky. Přilnavý kalao věnuje zvláštní pozornost území, na kterém žije dvojice. Muži dokonce bojují o svou oblast a zasáhnou si helmy. Tento růst v místním obyvatelstvu se využívá pro řemesla, peří zdobí oděvy a dělají z nich čelenky.

Nejvíce neobvyklé ptáky

Hoopoe.

A tento pták se také nachází v našich zeměpisných šířkách. Hoopoes jsou dlouho známy člověku, existují odkazy na ně v Bibli a Koránu. Předpokládá se, že jasné peří je vlastnictvím pouze tropických ptáků. Ale hoopoe se také může pochlubit krásnou barvou. Na jeho těle vyčnívá trsy, které mohou být otevřeny v případě nebezpečí nebo překvapení fanoušky. Obvykle tento pták žije na volném prostranství, je opatrný, ale není děsivý. Délka ptáka je 25-29 cm a jeho rozpětí křídel je dvakrát větší. Hoopoes mají pruhované černo-bílé peří křídel a ocasu. Takže hlava, krk a prsa mohou mít odlišnou barvu v závislosti na poddruhu. Napojte hoopy s malým hmyzem a najděte je do země, dřeva nebo hnoje. Je zajímavé, že jazyk ptáka je krátký, a proto je nucen vyhazovat kořist ve vzduchu, chytit a spolknout. Křídla kořene mají podobnou strukturu jako motýl a nakonec se podobají. Goacin.

Tento pták je poměrně velký, jeho délka je asi 60 cm.To je rozloženo ve vlhkých lesích Amazonky, stejně jako v deltě Orinoco. Neobvyklé je opečení. Z výše je olivový s žlutými koláčky. Pod tělem je načervenalé a hlava je obecně modrá. Kozí matka má dlouhý krk, ale samotná hlava je malá s ohledem na celé tělo. Na něm je také hřeben úzkých peří. Goatské kuřata jsou zajímavé tím, že mají drápy na dvou prstech křídla, s nimiž se drží na větvích a dokonce je mohou vylézt. Tato vlastnost je dědictvím průkopníků, kteří stoupali po stromech. U dospělých vzorků zmizí drápy. Kozy se živí rostlinnými potravinami, které se fermentují. Proto pták má vůni hnoje, stejně jako přežvýkavci. Kozí maso je nepoživatelné, takže pták byl přezdíval “páchnoucí”. Ale krásný výhled na ptáka z něj činil národní symbol Guyany, je to na pažích země.

Nejvíce neobvyklé ptáky

Kožušina ze Srí Lanky. Tyto tajné ptáky žijí na jihozápadě Indie a na Srí Lance, která jim dala jméno. Žabina žije v nejhlubší části deštného pralesa, takže je těžké ji vidět. Kromě toho zabarvení zabraňuje jejich odhalení – praskání žáby vypadá jako suché listy. Ale v závislosti na pohlaví se mění i barva. Muži jsou šediví a ženy jsou hnědé. Tito ptáci mají velký úsek úst, živí se hmyzem, malými zvířaty a žáby. Současně dostanou potravu nejen za letu, ale sbírají ji na substrátu. Zobák je trojúhelníkový, velký a zahnutý. Hnízda, tyto ptáky jsou postaveny na stromech ve formě vodorovných plošin.

Nejvíce neobvyklé ptáky

Amazonské papoušky.

Schopnost napodobit lidský hlas je přirozená u několika druhů ptáků. V tomto řádku jsou jasné a společenské amazonské papoušky. V tomto rodu je 26 druhů. Amazonky jsou velké ptáky, velikost vranu. Mají mírně kulatý zobák a jasnou tropickou barvu. Schopnost napodobit hlasy je lepší jen u šedých afrických papoušek. Oceňujeme ale ptáky a jejich individualitu. Amazonky rychle zvyknou na lidi a neznámé okolí, jejich povaha je laskavá a poslušná. Tito papoušci se dobře chovají v bytě. Ptáci mohou vyslovovat několik desítek slov, někteří jednotlivci napodobují další zvuky – míchání, štěkání, zvuky domácích spotřebičů. Dokonce i za přítomnosti jiných lidí mohou tyto papoušky chatovat a neváhají zasahovat do řeči někoho jiného. Tímto způsobem přitahují pozornost.

Nejvíce neobvyklé ptáky

Topografie.

Ukazuje se, že ptáci mohou létat nejen ve vzduchu. Tento ptáč z rodiny chistikovyh ví, jak to udělat ve vodě. Rodina samotná je docela stará, známé fosílie zástupců je stará 15 miliónů let. Zevnitř se chistikovi podobají tučňákům, ale s nimi nemají žádnou příbuznost. Topři vědí, jak plavat dokonale, pro které používají křídla. Jsou veslování ve vodě a dosahují působivé hloubky 100 metrů. Ptáci tak neobvykle hledají potravu – mořské bezobratlé a malé ryby. Ale ve vzduchu se loupe se cítí dobře, těžký vzlet je jen začátek vysokého letu. Samotné osy mají průměrnou velikost – délka těla je asi 40 cm a váží až 800 gramů. Ptáci žijí v koloniích na severním pobřeží Tichého oceánu. Loví vajíčka a maso.

Nejvíce neobvyklé ptáky

.

Jedovatý hmyz nepřekvapuje nikdo, ale jedovaté ptáky? Poté stojí za to seznámit se s mouchajícími drogy. Tento rod Passerine patří do rodiny australských whistlerů. V latině jejich vědecké jméno zní jako pita. Tito ptáci mají světlou barvu a žijí v lesích Nové Guiney. A jedovaté jsou kůže mušlí, téměř všechny vnitřní orgány a peří. Obsahují batrachotoxin, který je také produkován žabí z rodu leafworms. Tato látka je 100krát silnější než strychnin. Osoba dostane spáleniny, ale králíci, myši, žáby rychle zahynou. Výsledkem je, že batrachotoxin obsažený v jednom vtáku stačí k zabití 8 000 myší. Příroda učinila ptáky jedovatými, aby je chránili před dravci.A taková vlastnost flytrapperu byla kvůli jeho potravě – speciálním broukům, které umožňují hromadění toxinů v těle. Jak se python dokáže vyhnout sebevraždě, zůstává záhadou. Výsledkem je, že ptáci získali jasně oranžovou barvu, jako listy. Příroda zřejmě varuje dravce před nebezpečím jeho potenciální oběti.

Nejvíce neobvyklé ptáky

Flamingo.

Tento pták je známý svou krásnou růžovou nebo červenou barvou. Teprve teď se neobjeví od narození, ale díky zvláštní stravě. Ptáci mají svou barvu barvicí látku lipochrom. Flamingo jedí červy, měkkýši a larvy, a co je nejdůležitější, malé korýši, mezi něž patří karotenoid. Tato látka dává barvu rajčatům a jinému ovoci a zelenině. To také barvy plameňáků. Je zajímavé, že v zoologických zahradách je pták speciálně krmen produktem s karotenem – pepřem, mrkví, stejnými korýši. Flamingo je také známé svou schopností stát na jedné noze, stejně jako ostatní ptáci s dlouhými nohami. Ukazuje se, že tato pozice jsou ptáky brány speciálně ke snížení tepelných ztrát při silném větru. Zatímco jedna noha slouží k podpoře, druhá je ohřátá v peří. Pak tlapky změní místa. Přestože se nám zdá, že je nepohodlné stát ve vodě, samotné plameňáci se z toho necítí nepříjemně. Fyziologie těla je taková, že opěrná noha je schopna zůstat prodloužena i bez napětí svalů. Ve své rodině je plameňák největší a nejběžnější a dosahuje výšky 130 cm. Ptáci jsou poměrně nenároční, na březích vodních toků žijí velké kolonie. V tomto případě se k nim přiblíží i velmi slané nebo alkalické jezera, kde ani ryby nežijí. Schopnost tolerovat velké teplotní rozdíly sloužila k šíření plameňáků po celém světě.

Add a Comment