Jeřáby

Jeřáby

jsou sjednoceny v rodině ptáků řádu jeřábů; tato rodina patří k starším. Historická vlastnost jeřábů je americký kontinent. Odtud se tito ptáci rozšířili do Asie. Teprve poté se jeřáby dostaly do Afriky a do Austrálie. Jejich nejbližšími příbuznými jsou trumpeři a pastýři.

Jeřáby

Rodina jeřábu se skládá z patnácti druhů, spojených ve čtyřech rodech. Na území Ruska je sedm hnízdních jeřábů, které patří k dvěma rodám. Největším jeřábem je australský jeřáb a nejmenší je belladonna.

Jeřáby mají malou hlavu. Zobák je rovné a ostré. Převážně u všech typů jeřábů na hlavě jsou neotevřené oblasti kůže, které jsou pestře zbarvené. Barva opeření jeřábů je obvykle bílá nebo šedá. Pokud srovnáváte jeřáby s volavkami, první mají delší nohy a prodloužený krk. Pokud srovnáváte jeřáby s čápi, pak jsou nohy jeřábů delší a tělo je elegantnější.

V hejnech jeřábů se ztrácejí pouze v suché sezóně (a migrující ptáci také během migrace). Během období hnízdění jsou tyto ptáky drženy ve dvojicích. Ve stravě jeřábů, které jsou v zásadě rozmanité, převažují potraviny rostlinného původu. Jedná se o kořeny, výhonky a semena rostlin. Od živočišných potravin až po dietu jeřábů patří různé druhy hmyzu, mnohem méně drobné hlodavce a žáby. Krmte tyto ptáky, obvykle ráno nebo po poledni.

Hlavním jídlem hnízdících jeřábů je hmyz. Toto jídlo je bohaté na bílkoviny, které potřebují pro normální vývoj. Významný počet dospělých jeřábů molt nejméně jednou ročně (po rozmnožovací sezóně) a během tohoto období deset z patnácti osob nemůže létat. Důvodem této skutečnosti je skutečnost, že došlo ke ztrátě během přehození všech peří.

Činnost jeřábů je především pro denní provoz. Jeřáby tráví spoustu času na úpravě peří. Životnost jeřábů je poměrně velká – v přírodních stanovištích překračuje dvacet let, v zajetí jeřáby mohou žít až osmdesát let.

Ptáci, které tvoří skupinu jeřábů, jsou jako jeřáb.

Toto je blud, který pochází z obrázků v dětských knihách. Více než to. Skupina jeřábů je tak rozmanitá, že je těžké najít takovou věc. V této jednotce je také drop – největší z žijících létající ptáky (jejich hmotnost dosahuje dvacet kilogramů), a malí ptáci jako Pastushkova (hmotnost těchto jedinců může být stejná ve všech třicet gramů). Zástupci oddělení se liší nejen velikostí, ale také ve vzhledu obecně. Někteří jednotlivci mají dlouhé nohy, některé jsou krátké; ale není třeba mluvit o různých barvivech peří a tvaru zobáku.

Jeřáby jsou rozšířené ptáky.

Jsou nalezeny všude kromě Jižní Ameriky a Antarktidy. A člověk věděl o jeřábech od starých časů. To dokazují skalní řezby nalezené v Evropě, Austrálii a Africe s obrazy těchto ptáků.

Jeřáby jsou velké ptáky.

Mají dlouhý krk a dlouhé nohy. Výška jeřábů se zpravidla pohybuje od 90 do 150 cm. Například výška některých australských jeřábů dosahuje sto sedmdesát pět centimetrů. Díky tomu tento poddruh australského jeřábu (mimochodem, žije v Indii) se stal nejvyšším ptákem na celém světě, schopným létat. Rozpětí křídel se pohybuje od sto padesát do dvou set čtyřicet centimetrů. Hmotnost jeřábů se pohybuje od dvou do jedenácti kilogramů (hmotnost jedenáct kilogramů je často japonský jeřáb).

Jeřáby nikdy sedět na stromech.

Na rozdíl od například čápů. Vizuálně, když jeřáby stojí na zemi, jejich ocas vypadá svěží a dlouhý.Tento pocit je dán několika protáhlými letovými pery třetích stupňů křídel jeřábů.

Existují jedinečné rysy pro různé druhy rodiny jeřábů.

Tyto funkce závisí na ekologickém výklenku obsazeném jeřáby. Například korunované jeřáby mají schopnost odpočívat na větvích stromů. Tato možnost je způsobena přítomností těchto jeřábů zadního uchopení špičky. Africká belladonna se může pohybovat poměrně rychle po travnatém terénu, což je způsobeno krátkou délkou prstů. Významná část druhu jeřábů je mnohem lépe přizpůsobena vodnímu prostředí. Přizpůsobené je, že tyto jeřáby mají dlouhé nohy, zobák a prodloužený krk. Navíc jsou charakterizovány širšími prsty. Sibiřský jeřáb je nejvhodnější žeriav pro život ve vodě. Struktura nohou umožňuje tomuto ptákovi bez jakýchkoli potíží pohybovat se bahnitou půdou. Kromě toho má Sibiřský jeřáb nejdelší zobák. Pro australský jeřáb, žijící v solončakských bažinách, jsou v blízkosti očí specifické slané žlázy.

Existuje sexuální dimorfismus pro jeřáby.

Téměř tomu tak není. Viditelné rozdíly (velikost, barva opeření) mezi samicí a samcem jsou minimalizovány. Ženy jeřábů jsou však o něco menší než muži.

Jeřáby vedou sedavý životní styl.

Všechny druhy kromě těch, které se množí na severu. Minulou zimu letí do jižních oblastí. Během stěhování žerty projíždějí v nadmořské výšce devět set metrů až k jednomu a půl kilometru. Když létají tyhle ptáky, snaží se zachytit teplo vzestupné proudy vzduchu. Pokud je směr větru nepříznivý, pak pouze v tomto případě se vyrovnají klínem. Zajímavostí je, že během sezónního letu jeřáby provedou jednu nebo dvě zastávky. Doba trvání těchto zastávek může trvat několik týdnů. Jejich cílem – obnovit sílu pro další dosažení potřebné vzdálenosti. Mladí lidé během sezónních migrací, stejně jako na místě prvního zimování, jsou v těsné blízkosti svých rodičů. Ale s nástupem na jaře mohou mladé jeřáby létat do hnízdiště před svými rodiči. Všechny ostatní typy jeřábů skutečně vedou sedavý životní styl.

Jeřáby během chovu rozhodně chrání jejich území.

Území, které jeřáby dodržovat během chovu, může být poměrně velké. Jeho oblast může dosáhnout několika čtverečních kilometrů.

Jeřáby jsou monogamní ptáci.

Populární víra v lid, jejíž podstatou je, že dvojice jeřábů se během svého života nerozlučují, nejsou zcela pravdivé. Nejnovější studie provedené ornitology dokazují, že se čas od času mění dvojice jeřábů. Zejména pokud žena nebo muž zemřou, pak ostatní ptáci pravděpodobně najdou další pár.

Deštivé období se shoduje s období rozmnožování jeřábů. Je to o sedavých druzích. Tato funkce je způsobena skutečností, že během deštivého období je jídlo bohaté na jeřáby. V těch druzích, které migrují, jsou páry přidány v místě zimování. V blízkosti budoucího hnízda jeřábů jsou uspořádány specifické tance, které mohou zahrnovat pěší chůzi, klapání křídla a také skákací. Tance jsou nutně doprovázeny zpěvem. Průměr hnízda jeřábu může dosáhnout několika metrů.

Hnízdo se nachází na okraji bažiny nebo nedaleko od ní.

Jsou chvíle, kdy jeřáby skryjí hnízdo v husté vegetaci poblíž pobřeží. Může to být třtina nebo rákos. Pro stavbu hnízda používají jeřáby různé části rostlin, stejně jako tyčky, které jsou protkány suchou trávou. Zajímavostí je, že mladí jedinci jsou schopni vybavit několik hnízd v prvním roce svého života. V prvním roce však mladé jeřáby nekladou vejce.Ve druhém roce jeřáby znovu staví ne jedno hnízdo, ale zvolí jediný, který bude používat. Obecně platí, že u pokládky jeřábů existují dvě vejce a jejich velikost závisí na velikosti jeřábu (tj. Z příslušnosti k jednomu nebo jinému druhu). U velkých druhů jeřábů může délka vajíčka přesáhnout jedenáct centimetrů. Ve významném počtu druhů jeřábů jsou vejce hojně pokryta speciálními pigmentovými skvrnami (barva skvrn opět závisí na druhu jeřábu i na geografickém prostředí). Ve většině případů přežívá pouze jedna kuřata. Schopnost krmit obě mláďata do jeřábů je pouze ve velmi produkčním roce. Při vylíhnutí vajíček se účastní jak samice, tak i muže. Inkubační doba se obvykle pohybuje od dvaceti sedmi do třicet šesti dnů. Několik dní po narození mláďat může opustit hnízdo. Kozy se narodí pokryté dolů. Plné opeření lze pozorovat později od pětatřiceti do sto padesát dnů po narození kuřat (doba závisí na konkrétním druhu). Nestřáby kranelů rostou velmi rychle. Tři měsíce po narození jejich růstu může dosáhnout jednoho a půl metru. Sexuálně zralé jeřáby se stávají ve věku od čtyř do pěti let (v podmínkách zajetí – ve věku tří let).

Šedý jeřáb je symbolem Ruska.

Ve skutečnosti je to tak (jeden ze symbolů). Pravděpodobně každý ví, že jeřáb bliká, což je slyšet na obloze během letu jeřábů na místo zimování. Šedý jeřáb je poměrně velký pták. Distribuční oblast – Evropa a Asie. Z pohledu čísel je šedý jeřáb považován za třetí typ z rodiny jeřábů. Peří značné části těla šedého jeřábu má charakteristickou modrošedou barvu. To pomáhá jeřábům maskovat se mezi zalesněnou oblastí od přirozených nepřátel. Chvost a zadní část šedých jeřábů mají tmavší barvu, zatímco břicho a křídla jsou poněkud lehčí (i když jsou křídla černé barvy). Pod očima v těchto ptácích začíná široký pás bílé barvy, který podél krku spadne. Zobák je lehký.

Jeřáby

Šedý jeřáb je velký pták.

Výška jedinců tohoto druhu je přibližně sto patnáct centimetrů, rozpětí křídel se pohybuje od sto osmdesát do dvou set centimetrů. Hmotnost dospělého mužského šedého jeřábu je v průměru 5,1-6 kilogramů a samice je 4,5-5,9 kilogramu.

Šedý jeřáb hnízdí v bažinatém terénu.

To je většinou tak. Aby bylo hnízdo vybaveno, šedé jeřáby najdou více či méně suchou plochu, s hřebenem, rákosím, tedy hustou vegetací přímo pod hnízdě. Ihned poté, co budoucí rodiče rozhodli o místě hnízda, společně začnou tuto událost ohlásit složitým a složitým hlasem. Toto opatření umožňuje šedým jeřábům označit své území. Na jaře na bažinatých loukách a na samotných loukách je možné pozorovat manželské tance těchto ptáků. Zahrnují různé pohyby – od půvabného kroku k běhu v kruhu, který je navíc doprovázen křídly křídel. Zastávky v tomto případě jsou nezbytně spojeny s piruety a všemi druhy luků. Během manželství tančí šedé jeřáby nahoru a pak začnou házet hromady trávy nebo větví. Šedé jeřáby preferují izolované mokřady. Nicméně v případě nedostatku těchto ploch mohou tyto ptáci také vybavit hnízdo v malých oblastech, které se nacházejí v blízkosti zemědělské půdy. Počátek chovné sezóny je v dubnu a konec je v červenci. Pár je tvořen před letem do meteorologického hnízda. Hnízdo je velké. Jeho průměr přesahuje jeden metr. Šedé jeřáby vytvářejí hnízdění pomocí různých rostlinných materiálů.

Spojka šedých jeřábů obsahuje dvě vejce.

Zpravidla je to tak. Jakmile se narozené kuřata, okamžitě opustí své rodné hnízdo.Povinnosti rodičů jsou ve vazbě narozených kuřat – jedna je hlídána ženou, druhá se stará o muže. Doba inkubace šedých jeřábů je v průměru třicet dní. Oba samci i muži se účastní vylíhnutí.

Výživa šedých jeřábů zahrnuje potraviny rostlinného i živočišného původu.

Tyto ptáci se živí mladými výhonky trávy, semen, květin, bobulí, oddenky rostlin. V potravinách jíst a bezobratlých a malých obratlovců. Takže šedé jeřáby vůbec nejsou proti konzumaci měkkýšů, hmyzu, červů a dokonce i ryb a hlodavců. Výběr konkrétní potraviny je z velké části určen dostupností produktu v určitém čase a v určité oblasti. Ve stravě šedého jeřábu může vstoupit i zrno, jestliže se v blízkosti hnízda tohoto ptáka vysijí políčka. V tomto případě může šedý jeřáb dokonce ohrozit bezpečnost plodiny. Takové situace nejsou například v Etiopii, Německu a Izraeli neobvyklé. Šedé jeřáby jsou stěhovavé ptáky. Pro zimování jdou do Číny, Indie, Íránu, Izraele, Sýrie, Malé Asie a Afriky; na letištích šedé jeřáby rozvíjejí rychlost přesahující padesát kilometrů za hodinu. Pro zimování se jedná o hory, které jsou téměř pokryté hustou travnatou vegetací. Často hibernace u pastvin a zemědělské půdy. Počet osob šedého jeřábu se postupně snižuje. Důvodem je především to, že plochy, které šedý jeřáb používají jako hnízdící plochy, se snižují. Tento problém je nejdůležitější v evropské části Ruska (a v Evropě obecně), stejně jako ve Střední Asii. Odvlhčování a vysychání močálů je ohrožujícím faktorem při zachování nezměněné populace šedého jeřábu. Mnoho zemí navzdory skutečnosti, že šedé jeřáby v tomto okamžiku nejsou ohroženy vyhubením, zakázaly lovit zástupce tohoto druhu. V Rusku zůstává šedý jeřáb nejčastějším zástupcem jeřábového řádu.

Korunovaný jeřáb obývá území afrického kontinentu. Tento pták vede sedavý obraz, který se nachází ve východní a západní Africe. Počet korunovaných jeřábů je asi čtyřicet tisíc osob. Přesto, že počet zástupců tohoto druhu je stále poměrně velký, korunovaný jeřáb je uveden v Mezinárodní červené knize. Stav korunovaného jeřábu v červené knize je odhadován jako druh vyžadující mezinárodní ochranu. Druhy korunovaných jeřábů zahrnují dva poddruhy.

Korunovaný jeřáb je velký pták.

Výška těchto ptáků se pohybuje od devadesáti až sto čtyř centimetrů. Rozpětí křídel korunovaného jeřábu dosahuje dva metry. Hmotnost jednotlivců je v rozmezí od 3,9 do 5,2 kilogramu. Korunované jeřáby jsou vybaveny dlouhým zadním prstem, který ve většině ostatních členů rodiny chybí. Tento prst slouží jeřábům pro snadné přetrvávání na větvích keřů nebo stromů.

Barva peří korunovaného jeřábu má tmavě šedou barvu.

Nebo černá. To se týká opeření významné části těla těchto ptáků. Ale krycí pery elytra a křídla v korunovaných jeřábech jsou bílé. Hlavním rysem korunovaných jeřábů je držení velkého hřebenu, zdobícího hlavu. Tento hřeben se skládá z tvrdých zlatých peří. Je to díky chomáčům tohoto typu a dostalo se jeho jména. Na tvářích korunovaných jeřábů jsou bílé a červené skvrny.

Korunovaný jeřáb je sedavý pták.

Navzdory tomu se zástupci tohoto druhu mohou stále pohybovat v přírodním pásmu. Takový druh migrací závisí převážně na sezóně a sezónní migrace (v zásadě jako denní přídavky) mohou pokrývat značnou vzdálenost (dokonce i několik desítek kilometrů).Aktivita u jedinců tohoto druhu se vyskytuje během dne. Korunované jeřáby v období, které nesouvisí s chovným časem, se mohou shromáždit v dostatečně velkých hejnech. Ale jakmile nastane období dešťů, jeřáby se okamžitě rozdělí na dvojice (i když v obzvláště nepříznivém roce může pár zůstat v balíčku). Současně se jednotlivci snaží udržet sebe navzájem od sebe a striktně chránit své území před všemi druhy zásahů na něm.

Příchod období dešťů se shoduje s korunovanými jeřáby s chovnou sezonou.

Muž se může postarat o ženu například následujícím způsobem. S pomocí vzduchového vybití ze sáčku krku samců Jeřáb vydává specifický přichytávání zvuky, toto opatření je doprovázen poklesem hlavy zprvu směrem dopředu a potom ji naklápěcí zpět. Kromě toho korunované jeřáby mohou vytvářet zvláštní zvuky potrubí. Ty se výrazně liší od zvuků produkovaných jinými typy jeřábů. Hnízdící plocha korunovaných jeřábů zaujímá poměrně malou plochu, která se pohybuje v rozmezí deset až čtyřicet hektarů. Je pravda, že toto území je přísně chráněno korunovanými jeřábami před napadením z jiných ptáků. Hnízdo se usazuje buď přímo ve vodě mezi hustou vegetací, nebo velmi blízko k ní v trávě. Jako stavební materiál pro hnízdo se zpravidla používá ostřice. Masturbace obsahuje dvě až pět vajec. Vejce jsou růžové nebo modré a postrádají skvrny. Doba inkubace se pohybuje od dvaceti osm do třiceti dnů. Přestože se oba rodiče účastní inkubace vajíček, žena věnuje mnohem více času než samčí korunovaný jeřáb. Kočky typu rozmnožování (stejně jako u jiných jeřábů) – to znamená, že bezprostředně po narození mohou opustit hnízdo. Brzy po vzhledu potomků se rodina jeřábu pohybuje na vyšších travnatých plochách. Zde ptáci jedí vrcholy výhonků a hmyzu.

Člověk – hlavní faktor ohrožení populací korunovaných jeřábů.

Jak je známo, je počet zástupců tohoto druhu má tendenci se snižovat (tato okolnost byla důvodem k zadání jeřáby v seznamu Red Book). Muž zachycuje korunované jeřáby pro účely jejich následného obchodu; za posledních třicet let se rozsah tohoto obchodu výrazně zvýšil. Kromě toho některé země západní Afriky (například Mali) podporují tradici udržování korunovaných jeřábů doma. Dalším omezujícím faktorem při rozvoji druhu je hospodářská činnost člověka, zaměřená zejména na snižování plochy mokřadů.

Sterkh je endemický severní území Ruska.

To znamená, že sibiřský jeřáb (bílý jeřáb) žije na omezeném počtu stanovišť. Tento pták hnízdí pouze na území naší země. Po dlouhou dobu se biologie žeriavu těžko zkoumala. Nicméně po založení Mezinárodního jeřábového fondu, k němuž došlo v roce 1973, ornitologové věnovali velmi silnou pozornost Sibiřskému jeřábu. Nad bílými jeřáby hrozí vyhynutí; v současné době je počet tohoto druhu v průměru tři tisíce ptáků. Tato okolnost způsobila, že Sibiřský jeřáb bude uveden v Mezinárodní červené knize, stejně jako Červená kniha Ruska. Jeseter je poměrně velký pták. Jeho výška je přibližně sto čtyřicet centimetrů, rozpětí křídel může dosahovat 230 centimetrů. Hmotnost bílého jeřábu se zpravidla pohybuje od pěti do osmi kilogramů (nebo může překročit toto číslo). Hlas bílých jeřábů se výrazně liší od hlasu jiných druhů těchto ptáků. Na Sibiřských jeřábech je čistý a vysoký.

Dvě populace bílých jeřábů jsou vzájemně izolovány.

západní populace sibiřských Cranes Nest v Jamalskon Nenets autonomní okruh, republice Komi a Arkhangelsk Oblast (hnízdiště jsou bažiny, které jsou obklopeny lesy), to může být nazýváno „Ob“. Východní obyvatelstvo Sibiřského jeřábu se chová na severu Jakutia (tyto jsou těžko dosažitelné oblasti tundry). Během zimy migrují bílé jeřáby populace “Ob” na bažinaté území severního Íránu a Indie a východní Sibiřský jeřáb migruje do Číny.

Bílé jeřáby jsou nejnáročnější z biotopů. This Oproti ostatním typům jeřábů je tomu tak. Tato okolnost velmi ztěžuje úlohu zachování hojnosti tohoto druhu. Život Sibiřských jeřábů je mnohem těsněji spojen s vodním způsobem života než ostatní jeřáby. V tomto ohledu mají bílé jeřáby speciální konstrukci nohou a delší zobák. Speciální konstrukce nohou umožňuje Sibiřským jeřábům volně se pohybovat podél viskózní půdy.

Bílé jeřáby se plazí od člověka.

I když se člověk objeví daleko od místa hnízdění těchto jeřábů, může opustit hnízdo. Ta druhá představuje ohrožení bezpečnosti nestvůr bílých jeřábů.

Jeřáby

Počet australských jeřábů není znám.

Důvodem je skutečnost, že australské jeřáby po dlouhou dobu nevystupovaly jako samostatné druhy. Důvodem byla pozoruhodná vnější podobnost mezi australskými a indickými jeřáby. Počet těchto druhů jeřábů se může lišit od dvaceti tisíc až sto tisíc osob. Australský jeřáb je sedavý pták. Přes tuto funkci, může Brolga migrovat v jejich areálu rozšíření, a to se vztahuje na severní a východní části Austrálie, stejně jako malou plochu Nové Guineje. Je třeba poznamenat, že dřívější rozložení tohoto druhu bylo širší. V suché sezóně se australské jeřáby shromažďují poblíž pobřežních sladkovodních bažin. Zde ptáci jedí hlízu čínského ořechu. V mokrém období jsou australské jeřáby rozptýleny na hnízdiště. Indický jeřáb je největším druhem rodiny jeřábů. Jeho přibližný růst je sto sedmdesát šest centimetrů a hmotnost přesahuje šest kilogramů. Rozpětí křídel indického jeřábu je v průměru asi dva metry čtyřicet centimetrů. Populace indického jeřábu může dosáhnout dvacet tisíc osob. Obecně lze jej charakterizovat jako stabilní.

Belladonna je nejmenší druh rodiny jeřábů.

V převaze však tento jeřáb stojí na druhém místě (druhý pouze na kanadský jeřáb). Populace belladonky se pohybuje mezi 200 000 a 240 000 ptáky. Výška představitelů tohoto druhu je asi osmdesát devět centimetrů a hmotnost – dva až tři kilogramy. Podvidov netvoří belladonku.

Belladonna je migrující pták.

V zimě migrují na území Indie, Pákistánu a také do oblastí severovýchodní Afriky. Již v období od srpna do září se tyto ptáky shromažďují v hejnech společného letu. Belladonna letí poměrně nízko. Nicméně, během letu přes Himaláje, tyto jeřáby jsou schopny stoupat do výšky až osm tisíc metrů. Na zemi je v některých hejnech se šedými jeřábami vidět zimování belladonky. Zajímavé je, že když létají na hnízdiště, běladi jsou již drženi v malých skupinách po čtyřech až desíti ptácích.

Add a Comment