Flamingo

Flamingo (lat Phoenicopterclassae.) – pouze v jednotce flaminogoobraznyh rodina ptáků s dlouhými tenkými nohy a flexibilním krku, velkým zakřiveným zobákem dolů, zrohovatělé destičky jazykem a jejichž čelisti mu pomůže odfiltrovat potraviny vyráběné z vody a bláta. Zadní prst na tlapkách je buď špatně vyvinutý, nebo vůbec neexistuje; Přední prsty tvoří plavební membránu.

Flamingo

Peří ptáků je měkký a uvolněný, že je v oblasti očí, uzdy a bradu žádná barva. Chvost je krátký. To zahrnuje šest druhů: andské plameňák, červená plameňák, malé Flamingo, plameňák, Plameňák chilský a James plameňáci.

délka těla dospělého ptáka z 105 (chilský plameňák) – 110 (plameňák červená) do 130 centimetrů (plameňák růžový), hmotnost – 3,5 – 4,5 kg. Distribuováno v jihozápadní Evropě, Africe, jihozápadní Asii, střední a jižní Severní Americe. Hovězí ptáci, hnízdí v koloniích (někdy u desítek tisíc jedinců) na mělkých mořských pobřežích a solných jezerech.

Všechny plameňáky jsou růžové.

Je to jen v písních … Ve skutečnosti, barva plameno peří se mění od bílé na červené a dokonce karmínové. Někde uprostřed je samozřejmě růžový nádech, který je vlastně největšímu druhu plameňo-růžového plameňáka. Konce plamenových křídel jsou černé. Muži a ženy jsou namalovány stejným způsobem. Stupeň jasnosti peří závisí na karotenoidu – látce, která vstoupí do těla ptáka s jídlem. Ptáci žijící v zajetí, stejně jako mladí jedinci, kteří dostali nedostatečný počet karotenoidů, mají bílou barvu peří. Chcete-li zachovat barvu plameňáků v zajetí, jsou krmeni nejen s mořskými plody, ale také s mrkví.

Na jihu žijí plameňáci.

v jihovýchodní (jižní Afghánistán) a ve střední Asii (Northwest Indie), Afriky (jezer Keni jižním Tunisku, Maroku, severní Mauritánii, na Kapverdských ostrovů), jižní (andský plameňáka) a střední Ameriky (červený a Chilské plameňáky). Kolonie plameňáků nalézt na Sardinii a jižní Francii (Camargue přírodní rezervace, v Rhône ústí řeky) a ve Španělsku (Las Marismas).

Flamingo

Plameny žijí v koloniích.

A dost velká: v jedné kolonii můžete někdy počítat až milion ptáků. Plameňáci usadit na březích malých rybníků, mělkých vodách, lagun, i když není odmítavý a tak blízko, že by nežil žádná jiná zvířata, například, mají velmi slaným nebo alkalické jezera. Zajímavé je také to, že plameny žijí nejen na pláních, ale také vysoko v horách – například v Andách.

Před vypláchnutím se plavou na vodě.

To je skutečně tak, obvykle délka běhu je 5-6 metrů a spadá na mělkou vodu. Na obloze plameňák letí ve tvaru kříže, natáhne si krk a nohy.

Flamingos stojí na jedné noze, protože v tuto chvíli zahřívají další.

plameňák nohy dlouhé peří na nich, v tomto pořadí, a teplo z povrchu, a to zejména ve větrném počasí, se velmi rychle. To je pro uchování tepla a plameňák stojí na jedné noze, tím spíš, že takové pozice, v důsledku fyziologického specifičnosti plameňáka nohy, není pro ptáky jakýchkoliv problémů.

Plameňáci jedí ryby.

Ve skutečnosti jedí jiné vodní potraviny: řasy, semena vodních rostlin, larvy hmyzu a drobných korýšů (planktonu korýšů), která se právě dodávají tělu plameňáci karotenoidů. V případě nedostatku jídla v místech bydliště mohou plameňáci létat do 30-50 kilometrů na jiné jezery. Proces vstřebávání potravy plameňáků Vypadá docela zajímavé: pták vrhá hlavou horní část zobáku v odvětví vodního hospodářství směn z nohy na nohu, a tím spouští vodu s možným jídlem kolem zobáku, filtrování jedlé a nepoživatelné. Flamingos se krmí kdykoliv během dne a bez ohledu na povětrnostní podmínky. Flamingos vytvářejí hnízda bahna.

Mužské plameňáci se na tom podílejí.Hnízda má tvar kuželovitého sloupce se zkráceným vrcholem a výklenku v podobě misky nahoře. Na rozdíl od hnízd jiných ptáků jsou hnízda plamene holá – neobsahují trávu ani jinou zahřívací vegetaci. Velikost slot – 10 až 60 cm v průměru na základně – .. 40-50 cm hnízdo je obvykle od 1 do 3 vejce olivově zelené. Flamingo hnízda jsou umístěny vedle sebe, obvykle ve vzdálenosti 50 až 80 cm. Budoucí rodiče sedí na hnízdě s nohama vytáhl nahoru a dostat se z toho, odpočívá zobákem do země a pak se narovnal nohy.

Plameňáci krmí kuřata speciální kapalinou. Trochu

, pták „mléko“, skládající se z vyhrazených žláz dolního jícnu a bachoru, půl-štěpeného korýšů a řas. Výživová hodnota této kapaliny je zcela srovnatelná s hodnotou mléka savců. Malé plameňáci se živí “mlékem” ptáků během prvních dvou měsíců svého života a pěstují zobáky, které se samy krmí.

Světové snížení plamene vedlo k normálnímu pytláctví. A zřícenina hnízd růžovlasých hezkých mužů. Jeden druh plameňáků – Flamingo James obývat bolivijské a argentinského Andes na sever, na počátku minulého století, obecně považován za vyhynulého, zjistil, že jen v roce 1957. V současné době jsou plameny uvedeny v červených knihách mnoha zemí, včetně Červené knihy Mezinárodní unie pro ochranu přírody.

Add a Comment